2018. október 23., kedd 17:30

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 23., kedd (OS) - Fodor Gábor: 2018-ban meg kell védenünk azt, amiért ’56 hősei életüket áldozták

    Fodor szerint a liberalizmus a menekültválság ellenére továbbra is a legerősebb és a legfontosabb értékrend Európában, és ez a jövőben sem fog változni. A mi felelősségünk, hogy megvédjük és megőrizzük ezeket az értékeket, amiért ’56 hősei és a ’89-es rendszerváltók harcoltak – mondta.

Fodor Gábor beszédében külön köszöntette az ünnepség díszvendégeit, az ’56-os forradalmár és elítélt Mécs Imrét és Pomogáts Bélát, valamint Kovács Erzsébetet, aki férjével, Kovács Kálmánnal egyik legfőbb támogatója volt a 301-es parcella méltó sírhellyé alakításának.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a saját szabadságunkért nekünk kell megküzdeni és megharcolni, ahogy ’56 hősei is tették. "Európa mi vagyunk, a mi felelősségünk, hogy Magyarország újra egy demokratikus, európai országgá váljon" – mondta. Az októberi forradalmárokhoz hasonlóan nekünk kell megharcolni a törvény előtti egyenlőségért, a sajtó szabadságáért, az egyenlő bánásmódért és a méltóságért - hangsúlyozta. Az 1956-os forradalom nem volt hiábavaló, ezt bizonyítja a rendszerváltás és az, hogy ma az európai közösség tagjaivá váltunk. A mai generációk feladata, hogy ’56 örökségét folytatva tovább küzdjenek egy szabad, európai és demokratikus Magyarországért.

A Magyar Liberális Párt rendezvényét élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/178415
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.