2018. október 23., kedd 18:15

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 23., kedd (OS) - A Liberálisok reakciója Orbán Viktor október 23-i beszédére: A Fideszt kiközösítenék a pesti srácok

    Szomorúan látjuk, hogy az egykor liberális Orbán Viktor mára az európai szélsőjobboldal vezéreként tetszeleg, akinek a legfőbb célja, hogy a nemzetre hivatkozva verje szét az Európai Uniót. Magyarország valódi érdeke a minél erősebb európai integráció, hiszen csak az egységes Európa tudja felvenni a küzdelmet a kontinenst érő kihívásokkal. Európa nem akar gyarmatosítani, szemben a Fidesszel, amely gyarmatbirodalomként tekint az egész országra és az egész nemzetre. Orbán Viktor a Brüsszel-ellenes harcot ürügyként használja a magyar demokrácia lebontására. A Fidesz a nemzeti érdekre hivatkozva szállta meg a jogállamot, korlátozza a sajtószabadságot, üldözi az emberi jogokért küzdő civileket, veri szét az oktatási rendszert, zülleszti le az egészségügyet és einstandolja a gazdaságot. A Liberálisok szerint csak az egységes és erős Európában van esély arra, hogy hazánk független, szabad és demokratikus ország maradjon. A korrupcióra és önzésre épülő, nemzeti önzésen alapuló illiberális politika Putyin és keleti diktatúrák prédájává teszi hazánkat. A Fidesz az illiberális államot hirdető politikájával szembefordult a demokráciáért életüket áldozó októberi hősökkel, a ’89-es rendszerváltással és az európai Magyarországgal. Közös felelősségünk, hogy megvédjük az 1956-os forradalom értékeit és eredményeit, és megvédjük a szabad, demokratikus Magyarországot.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.