2018. október 24., szerda 13:09

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 24., szerda (OS) -

    A 2018 májusában bemutatott európai bizottsági éves költségvetési tervezet sajnos nem volt kellően ambiciózus, amit csak tovább nehezített az Európai Tanács költségvetés-csökkentési javaslata. Az S&D által fémjelzett, jelen dokumentum azonban jól egyensúlyoz a kialkudott keretek között: a növekedés és a munkahelyek fontosságát tetézve az európai polgárokat és életminőségüket helyezi fókuszba.

"Úgy vélem, hogy a jelen mandátumunk utolsó éves költségvetését is jelentő költségvetés helyesen jeleníti meg a fontosságokat, úgy mint a fiatalok ügye, a klímaváltozás elleni küzdelem, a migráció sikeres kezelése, illetve a fenntartható - és igazságos fejlődés és a biztonság. Mindemellett természetesen kifejezetten örülök annak is, hogy a kísérleti projektek és az előkészítő akciók rendszerében immáron az eddigieket megduplázva sikerült támogatást szerezni az európai "okosfalvak" koncepciónak, amelyet 2015-ben még egy kísérleti projektként kezdeményeztem. Mára az "okosfalvak" a vidéket 21. századnak megfelelő módon segítő koncepcióvá nőtte ki magát, amelyre magam és pártom a Magyar Szocialista Párt is joggal büszke" – mondta Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, az MSZP alelnöke.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.