2018. október 24., szerda 21:16

A Mensa HungarIQa Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. október 24., szerda (OS) - IQ-csúcstalálkozó volt Budapesten. Az emberiség legintelligensebb 2%-át tömörítő Mensa világszervezet október 18–21. között itt tartotta éves közgyűlését, a Mensa HungarIQa meghívására 38 országból érkeztek Mensa-elnökök. A házigazda magyar szervezet népességarányosan a 3. legnagyobb a világon, és mi adjuk a nemzetközi Mensa elnökét Balanyi Bibiána személyében, míg a globális szakmai vezető Dr. Kovács Kristóf.

        A nemzetközi találkozót évente más országban tartják. A magyar Mensa két éve, pályázaton nyerte el a rendezés jogát. Idén többek közt beszámolók hangzottak el a Mensa nemzetközi alapítványáról és a Mensa indiai tehetséggondozó programjáról, amelyben elmaradott térségekben élő gyerekeket karolnak fel. A Mensa célja az intelligencia népszerűsítése, az intelligenciakutatás támogatása és a tagok számára ösztönző közeg biztosítása. Tagja lehet bárki, aki egy hivatalos IQ-teszten az emberiség 98%-ánál jobb eredményt ért el. Egyéb feltétel nincs, mindenkit szívesen látnak kortól, nemtől, foglalkozástól, világnézettől függetlenül. Bogdán Richárd, a Mensa HungarIQa elnöke szerint a kiemelkedő intelligencia nem más, mint pozitív deviancia, és az egyénen múlik, hogyan használja fel azt a saját és a közösség javára. Ebben nyújt ösztönző közeget az intelligensek társasága. Ahogy Balanyi Bibiána, a világ mensásai által immár másodszor megválasztott nemzetközi elnök megfogalmazta: "Az intelligencia közös nyelv, mindenki megérti egymást kultúrától függetlenül, mint egy nagy család."
     Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.