2018. október 25., csütörtök 13:32

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: az Európai Parlament nevében is: "Soha többé fasizmust"!

    Az Európai Parlament e heti plenáris ülése végén az Európa-szerte szaporodó neo-fasiszta erőszak ellen tiltakozó határozatot fogadott el. A határozat alapjául szolgáló jelentés sorra veszi az elmúlt években számos tagállamban előfordult, különféle fasiszta, szélsőjobboldali ideológiák hatására elkövetett erőszakos cselekményeket, illetve a gyakran ezek hátterében meghúzódó idegenellenes, gyűlöletkeltő, történelemhamisító politikai megnyilvánulásokat.

Az európai törvényhozók drámai felhívása az uniós szinten összehangolt, hatékonyabb hatósági fellépés mellett példamutatást és személetformáló tájékoztatást sürget az EU tagállamok kormányai és politikai erői részéről.

"Teljes meggyőződéssel, de nehéz szívvel szavaztam meg ezt a fontos határozatot, mert tragikusnak tartom, hogy majdnem hét évtizeddel a fasiszták és nácik okozta világégés után Európa legfőbb törvényhozásában a fasiszta téveszmék szülte gyilkos erőszak ellen kell felemelni a szavunkat. Az pedig egyszerűen a demokratikus Európa szégyene, hogy mindezt felelős politikai erők, vezetők eltűrik, sőt helyenként közvetett módon bátorítják, a terjedő gyűlöletbeszéd részeseiként" - nyilatkozta a szavazás után Szanyi Tibor, hozzátéve: "európai parlamenti képviselőtársaim határozott kiállása mindenesetre megerősít abban, hogy fennen hangoztassam minden valódi demokrata, szocialista egyik legfontosabb politikai jelszavát: ’Soha többé fasizmust!’"

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.