2018. október 25., csütörtök 13:48

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - A CSOK bővítése tévút, nem helyettesíti a kivégzett Lakáskasszát

    A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja Gulyás Gergely miniszter Kormányinfón tett bejelentését, amely szerint a kormány a CSOK bővítését tervezi a lakáskassza állami támogatásának elvételéből megspórolt 70 milliárd forintból. A Párbeszéd szerint a lakhatási válság megoldására az állami bérlakásépítés és a lakások energetikai felújítása jelentene megoldást.

Gulyás Gergely bejelentése nem nyújt alternatívát, hiszen – megtakarítás helyett – csak egy olyan kedvezményes hitelfelvételt támogatna a kormány, amelyet minimum két gyermek esetében lehetne igénybe venni, miközben nincs szó a 10 milliós vissza nem térítendő támogatási összeg növeléséről. Ezzel szemben a lakáskasszák állami támogatását gyermekszámtól függetlenül bárki igénybe vehette, továbbá a megtakarított összeg lakások felújítására is felhasználható volt.

A kormány a mostani intézkedésekkel nem tesz mást, mint tovább mélyíti azt a lakásválságot, amely ma már a középosztályt is magával rántja. Ennek mérséklésére a Párbeszéd 200 ezer szociális bérlakást építene, támogatná az elavult lakások korszerűsítését, valamint visszaállítaná az állami támogatások rendszerét.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.