2018. október 25., csütörtök 15:35

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - Gyurcsányék nemhogy prémiumot fizettek volna, még el is vettek a nyugdíjasoktól - Reagálás Gréczy Zsolt (DK) nyilatkozatára

    Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik életükben nemhogy nyugdíjprémiumot nem fizettek az időseknek, hanem még el is vettek tőlük egyhavi nyugdíjat és megszorításokkal nehezítették az életüket.
A gazdasági teljesítménynek köszönhetően a Fidesz-kormány immár másodszor fizet nyugdíjprémiumot, amelynek összegét törvény szabályozza. A törvény értelmében minden nyugdíjas, akinek a nyugdíja eléri a 80 ezer forintot, az a maximális 18 ezer forintra számíthat. A 80 ezer forint alatti nyugdíjnál a nyugdíjprémium összege arányosan csökken, tehát például az 50 ezer forintos nyugdíjban részesülők 11.250 forintos nyugdíjprémiumot kapnak. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a kifizetésekre.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.