2018. október 25., csütörtök 16:55

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - Janus-arcú Fidesz: nem szavazták meg az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról szóló európai parlamenti javaslatot -

    Az LMP az elsők között karolta fel annak ügyét, hogy a műanyag termékek, így különösen a műanyagzacskók 2020-tól betiltásra kerüljenek. A párt országgyűlési képviselői és fővárosi képviselője is több kezdeményezéssel élt az ügyben.

A kormánypártok az indítványokat többször támogatásukról biztosították, de érdemi lépést soha nem tettek - ígéreteik ellenére. A legutóbbi európai parlamenti szavazáson pedig a néppárti többséggel szembemenve tartózkodtak az erről szóló szavazáson.

Az LMP meggyőződése, hogy a fenntartható fejlődés érdekében a szükséges politikai változásokon túl, a napi ügymenetekben, életvitelben is változtatások szükségesek. Éppen ezért tartjuk mérhetetlenül károsnak a Fidesz Janus-arcú politikáját, és felszólítjuk a kormánypártokat: valljanak színt, miért nem szavazták meg a javaslatot az Európai Parlamentben, illetve mikor nyújtják be saját beígért törvényjavaslatukat az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.