2018. október 25., csütörtök 17:49

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - EREDMÉNYT ÉRTÜNK EL! - A bizottság elfogadta a rendőrök és katonák túlóráinak további kifizetéséről szóló javaslatunkat -

    A rendvédelmi és honvédelmi állomány túlórái további kifizetésére vonatkozó javaslatunkat támogatta a Honvédelmi és rendészeti bizottság, és bizottsági előterjesztésként szavaz róla a parlament. Az állomány valódi megbecsülése itt kezdődik. Volt tehát értelme a folyamatos munkának és a közös nyomásgyakorlásnak!

Augusztus végén törvényjavaslatot nyújtottam be, hogy az érintettek továbbra is megkaphassák a pénzt a túlórákért. A kormány jelenlegi politikája ugyanis összeomlásba sodorhatja a rendvédelmi szerveket. Ha nem változtatnak azonnal, akkor nem lesz rendőr az utcán, aki ellássa a közrendvédelmi feladatokat, nem lesz tűzoltó, aki eloltsa a tüzet.

A jelenleg hatályos törvény szerint a rendvédelmi szervek állománya 2019. január 1-től nem lennének kifizethetőek a túlórák. Ha nincs módosítás, tömegesen hagyhatják el az emberek a rendvédelmi szervek állományát, így tovább csökkenhet a rendőrség, katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás és a Magyar Honvédség állománya is, valamint nincs annyi ember az állományban, hogy a szolgálatot meg tudják szervezni, ami mára az ország biztonságát veszélyeztetheti!

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.