2018. október 25., csütörtök 18:05

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - Orbán Viktor a szövetségeseinek hátat fordítva újfent egy diktátor mellé állt

    A Liberálisok szerint Orbán Viktor Európa-ellenes, illiberális ámokfutása súlyos károkat okoz hazánk nemzetközi kapcsolatainak. A magyar kormányfő nemcsak az Európai Parlamentet, de a Visegrádi Négyek tagállamait is magára haragította, miután a szomszédos szövetségeseinek hátat fordítva nem volt hajlandó a japán miniszterelnökkel kötött megállapodást aláírni, mert abban szót emeltek a kínai agresszió ellen. Orbán Viktor nap mint nap a Putyinhoz, Erdoganhoz és Hszi Csin-pinghez hasonló keleti diktátorokhoz dörgölőzik, és diktatúrák mellé áll a szövetségesei helyett.

A Fidesz-kormány külpolitikája szembemegy Európa, a régiónk és így a magyar társadalom érdekeivel is. Az Orbán-kormány folyamatosan akadályozza Ukrajna nyugati integrációját, hogy Putyinnak kedvezzen, akár NATO-tagságunk veszélyeztetése árán is. A magyar külügy az Európai Unióban egyedüliként nem rég egy olyan megállapodást is megvétózott, amely az Afrikából érkező menekülthullám csökkentését szolgálta volna. Mindeközben az Orbán-kormány folyamatosan Brüsszel ellen hergeli a közvéleményt, és keleti diktátorokat állít példaképnek. A magyar kormánynak a nyugati demokráciákkal kellene szorosabbra fonnia barátságát, nem pedig keleti diktatúrákkal szövetkeznie. A Liberálisok felszólítják Orbán Viktort, hogy ne kockáztassa hazánk NATO-tagságát és biztonságát orosz, török és kínai érdekek miatt!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.