2018. október 26., péntek 13:10

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 26., péntek (OS) - 2018. október 26-án lezárult az első magyarországi IBM Corporate Service Corps misszió. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és további három szervezet egy hónapon át dolgozott a világ különböző országaiból érkezett IBM szakértőkkel olyan rövid és hosszú távú innovatív megoldások létrehozásán, melyek a magyar  társadalom egésze számára értéket teremtenek.

    A zárórendezvényen Dr. Bagdy Gábor, a főváros főpolgármester-helyettese a program kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a külföldi szakértők javaslatai új nézőpontokat biztosítanak a négy fogadó szervezet számára a további munkájukhoz.
Az első hazai CSC projekttel az a célunk, hogy Magyarország versenyképességét növeljük, és a gazdaságban nagyon fontos szerepet betöltő vállalkozásoknak a digitalizálódó világunkban jelentkező új kihívások tekintetében segítséget nyújtsunk - Rehus Péter, az IBM Magyarországi Kft. országigazgatója.
Az IBM szakértőinek javaslatai leginkább a fővárosi startup ökoszisztéma szereplői közti kapcsolatok erősítésére fókuszálnak, amiben a BVK fontos szerepet tölt be. Segítségükkel a már meglevő együttműködések elmélyíthetők, újak hozhatók létre - Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
A záróünnepségen a misszió tagjai és a BVK,  az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja, az Impact Hub Budapest beszámoltak a tudástranszfer egy hónap alatt elért eredményeiről.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.