2018. november 5., hétfő 14:52

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 5., hétfő (OS) - Lendületesebb közös munkára készülnek a magyar és kínai szaktárcák az innovációban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter innovációs együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Miao Wei kínai ipari és információs technológiai miniszterrel 2018. november 5-én, Sanghajban.

    Palkovics László a miniszterelnöki delegáció tagjaként utazott Kínába és vesz részt a Kínai Nemzetközi Import Expón, amelynek egyik díszvendége Magyarország. Az Expó keretében tartottak magas szintű találkozót az innovációért felelős magyar és kínai minisztériumok első számú vezetői között.

A tárcaközi szándéknyilatkozatban foglaltak szerint az aláírók felismerték az innovációs politika kulcsszerepét Magyarország és Kína sikeres fejlődésében és jólétében. A két fél közös megoldásokat keres a globális, regionális és helyben jelentkező ipari és társadalmi kihívások kezelése érdekében, ösztönözve a jobb hozzáférést a high-tech ipari fejlesztésekhez és előremutató technológiákhoz.

A dokumentum beazonosítja a kétoldalú kapcsolatok fő területeit, elsősorban a környezettudatos közlekedési rendszerekre és az infokommunikációs technológiákra, kifejezetten az 5G hálózatokra, a nagyteljesítményű számítástechnikára, az okosotthonokra és a mesterséges intelligenciára fókuszálva.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.