2018. november 5., hétfő 15:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 5., hétfő (OS) - DK: Méretes pofon a Fidesznek - Az ügyészség szerint nem vagyunk hazaárulók, amiért megszavaztuk a Sargentini-jelentést

    Miután az Európai Parlament képviselőiként megszavaztuk a Sargentini-jelentést, a fideszes politikusok támadásaira reagálva feljelentettük magunkat “hazaárulás" miatt. Az ügyészség elutasította a feljelentésünket, ezért panaszt tettünk, most elutasították ezt is. A Legfőbb Ügyészség a döntés szerint “bűncselekmény hiánya miatt" nem indít eljárást ellenünk; még Polt Péter szerint sem vagyunk hazaárulók.

A Demokratikus Koalíció szerint méretes pofont kapott a Fidesz: még a saját maga által megszállt ügyészséggel sem sikerült kimondatnia, hogy hazaárulók lennének, akik megszavazták a Sargentini-jelentést. Ideje, hogy Orbán Viktor is felfogja: hazaárulózhat reggeltől estig, de mi akkor is európai magyar polgárok vagyunk, akik igent mondtak arra, hogy az EU megvédje a magyarokat az Orbán-rendszertől.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő, DK

Niedermüller Péter
EP-képviselő, DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.