2018. november 5., hétfő 16:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 5., hétfő (OS) - DK: Ki a felelős azért, hogy belépőt szedtek a borsodi szülészeten?

DK: Ki a felelős azért, hogy belépőt szedtek a borsodi szülészeten?

Háromezer forintot kért az intézmény a szülőszobába belépő hozzátartozóktól, mondván: fedezniük kell a védőruha árát. Ezzel az akcióval egyértelműen a szegényebbeket hozták kellemetlen helyzetbe.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy hozzák nyilvánosságra, ki a felelős a döntésért. A DK elítéli a kórház lépését, bár nyilvánvaló, nem jószántukból szorultak erre. Az egészségügyi intézmények olyan mértékben szegényedtek el, hogy örülhetünk, ha a kórház kapujában nem kell belépőt fizetni. Az Orbán-csomag kőkemény megszorításai mindenhová elérnek, Kásler miniszter úr pedig hiába gyakorolja a tízparancsolatot, az itt nem segít.

László Imre
országgyűlési képviselő