2018. november 6., kedd 11:10

A Pedagógusok Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2018. november 6., kedd (OS) - Ünnepségsorozattal készül a Pedagógusok Szakszervezete fennállásának 100. évfordulójára

        Centenáriumot ünnepel a Pedagógusok Szakszervezete. Jogelődje, a Magyarországi Tanítók Szakszervezete (MTSZ) 1918. december 30-án alakult meg Budapesten: a régi képviselőház üléstermében, a Bródy Sándor utca 8. szám alatt tartotta végleges alakuló ülését az MTSZ.
     Az elődök munkásságára emlékezve rendezvénysorozatot indít a PSZ: kiállítás nyílik a PSZ budapesti székházában korabeli dokumentumokból, a szakszervezet emléktárgyaiból, régi oktatási eszközökből. A kiállítást bárki megtekintheti a székház nyitvatartási idejében.
     Fasori esték címmel sorozatot is indít a PSZ. Az első előadó Pléh Csaba akadémikus lesz, aki a közoktatás helyzetéről beszél majd a kiállítás megnyitása után.
     A karácsonyi időszakban meglepetésre is készül a PSZ: a fővárosban lévő Nyugdíjas Pedagógus Otthon lakóinak régi vágyát szeretné teljesíteni. Az otthon 1955. november 15-én nyitotta meg kapuit, létrehozója az akkori Oktatásügyi Minisztérium volt a PSZ egyetértésével. A jövő év elején centenáriumi konferenciát szervez a PSZ, és részese lesz egy olyan nemzetközi szakmai tanácskozásnak, amelynek Budapest ad otthont.
     További részletek a programról:
http://www.pedagogusok.hu/hir/3630/uennepsegsorozattal-keszuel-a-pedagogusok-szakszervezete-fennalla

     Kiadó: Pedagógusok Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.