2018. november 8., csütörtök 17:02

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 8., csütörtök (OS) - Kamu a fideszes öröm, feltörölték a padlót Orbánékkal!

Hiába próbálja a fideszes propaganda-gépezet sikerként beállítani az Európai Néppárt kongresszusán történteket: a valóság az, hogy Orbánékkal szabályosan feltörölték a padlót Helsinkiben. Elég csak Donald Tusk, az Európai Tanács jobboldali elnökének rendkívül kemény szavaira hivatkozni, amiben világossá tette: a Fidesznek semmi köze a valódi kereszténydemokráciához.

A NER-delegáció teljesen nevetségessé tette magát azzal, hogy az itthoni kuruckodó szövegeléssel szemben most bólogatva megszavazta az Európai Néppárt határozatait. Ezek ugyanis kimondják például, hogy a tagállamoknak befogadóbbnak kell lenniük az uniós intézményektől érkező tanácsokra. De kimondták azt is, hogy a Néppárt ösztönzi a nemzeti menekültügyi rendszerek harmonizációját az EU tagállamaiban, mert szerintük ezzel lehet biztosítani a menekültekkel szembeni egyenlő bánásmódot az egész unióban.

De történt ennél súlyosabb is: az Európai Néppárt ugyanis elfogadta a jobboldal Sargentini-jelentését, a Fidesz pedig zavarodottan megszavazta azt. Elég a narancsos kamuzásból, ideje van az igaz beszédnek! Bármit hazudik is a Fidesz, a Néppárt kongresszusa által elfogadott határozat értékként hivatkozik a "liberális demokráciára" és egyértelművé teszi, hogy a populizmus és nacionalizmus összeegyeztethetetlen a jogállamisággal, illetve a demokráciával.

Kiadó: MSZP Országos Központ