2018. november 9., péntek 15:13

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A Kertész Imre Intézet közleménye – A Kertész Imre Intézet létrehozta az író életművét bemutató Digitális Tudástárat

        A tavaly megalapított Kertész Imre Intézet célja az író emlékének méltó ápolása, kiadatlan műveinek és a róla szóló irodalmi anyagoknak az összegyűjtése, feldolgozása, sajtó alá rendezése. Az Intézet gyűjti a hazai és külföldi magántulajdonban fellelhető iratokat, azokat tudományos igénnyel feldolgozza és előkészíti publikálásra. Az Intézet minél szélesebb közönségréteg számára kívánja hozzáférhetővé tenni Kertész Imre műveit, és fordítói, kutatói ösztöndíjakkal támogatja az életmű népszerűsítését.
     Az Intézet folyamatosan dolgozza fel a tulajdonában lévő kéz- és gépiratokat, valamint az író és családja személyes vonatkozású anyagait. Az Intézet fő célja továbbra is az, hogy mindazon műveket, írói megnyilatkozásokat összegyűjtse, amelyek sem a berlini, sem az Intézet tulajdonában lévő hagyatékrészben nem találhatók meg. Eddig mintegy 130 magyar nyelvű interjú, egy ötórás rádiós beszélgetés korrektúrázott lejegyzése és tíz műfordításkötet szöveggondozása, lektorálása fejeződött be.

     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.