2018. november 9., péntek 15:13

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A Kertész Imre Intézet közleménye – A Kertész Imre Intézet létrehozta az író életművét bemutató Digitális Tudástárat

    Hosszas előmunkálatokat követően elkészült és elérhetővé vált a Kertész Imre Digitális Tudástár (www.kerteszintezet.hu), amely messzemenően meghaladja a hasonló internetes honlapok megszokott kereteit: tartalmát tekintve főként eddig kiadatlan anyagok segítségével mutatja be az író életrajzát, műveit, azok hazai fogadtatását, külföldi megjelenéseit, a magyar nyelvű szakirodalmat, és kiegészül az Intézet tulajdonát képező – szintén most először bemutatásra kerülő – fotó-, hang- és filmfelvételekkel.

Az Intézet Kertész Imre szellemi hagyatékának gondozása mellett más írók műveit, illetve hagyatékrészét is gondozza, és a jövőben külön digitális tudástárat tervez Petri György, Sziveri János és Arthur Koestler számára. A Petri-hagyatékrész tudományos igényű feldolgozása ez év elején kezdődött meg külső szakértők bevonásával, valamint augusztus végére elkészült a költő mintegy 1700 tételt számláló bibliográfiája. A költő fia, Petri Lukács Ádám édesapjáról írt visszaemlékezései gazdag fotóanyaggal decemberben jelenik meg, a költő születésének 75. évfordulójára.  

     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.