2018. november 9., péntek 15:25

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A biológiai sokféleség megőrzendő érték. A Kárpát-medence Európa egyik legrégebbi mezőgazdasági kultúráját őrzi. Magyarország kiemelkedő természeti értékekkel rendelkezik, változatos ökológiai adottságai kedvezőek a biodiverzitásnak. Rendkívüli értéket jelentő haszonnövény fajtáink és állatfajaink hosszú évszázadok alatt, sajátos klimatikus és ökológiai viszonyok között alakultak ki – fogalmazott a 6. alkalommal megrendezett Nemzetközi Organikus Agrártudományi Konferencián tartott előadásában Farkas Sándor Eisenstadtban.

    Az agrárminisztérium miniszterhelyettese hangsúlyozta, hogy élelmezési és mezőgazdasági célú genetikai erőforrásaink, a hazai kultúrnövény- és haszonállat fajok, fajták kiemelt fontosságú nemzeti örökségeink, közkincseink. A biológiai sokféleség az emberi élethez elengedhetetlen: biztosítja többek között az egészséges élelmiszer, a tiszta édesvíz és a tiszta levegő ökológiai alapjait.

Farkas Sándor kiemelte: Magyarországon a biogazdálkodáshoz, valamint a biogazdálkodás alapvető céljainak megvalósulásához jelentős segítséget nyújt hazánk génmegőrzési stratégiája, valamint GMO-mentes politikánk. A kormány számára a Kárpát-medencében elérhető genetikai erőforrásaink felkutatása, begyűjtése, megőrzése, fenntartása és felhasználása fontos élelmezés- és élelmiszerbiztonsági stratégiai kérdés – erősítette meg a miniszterhelyettes.
     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.