2018. november 9., péntek 15:26

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A biológiai sokféleség megőrzendő érték

    Hazánk a világon elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát. Kiemelt kormányzati szándékként említette a miniszterhelyettes a génmegőrzési tevékenységet, illetve a génmegőrzési feladatokban való állami szerepvállalás jelentős növelését. Mint fogalmazott, cél egy olyan állami génbanki hálózat kialakítása, amely az értékek leltáraként, elkülönített állami duplikátumként, a fajtát érő bármi betegség, természeti katasztrófa, vagy egyszerűen a fajta feljavítására szolgáló génállomány őrzőjeként mindig rendelkezésre áll.

Magyarország hosszú évek óta GMO-mentes politikát folytat, és szilárd meggyőződésünk, hogy ebben rejlik a jövő: a természeti értékeinkre tekintettel lévő, kímélő mezőgazdálkodásban, amely jó minőségű, egészséges, biztonságos élelmiszereket állít elő – hangsúlyozta Farkas Sándor. Ezt a politikát alapozza meg Magyarország GMO-mentes stratégiája, amely alkotmányos védelmet is kapott. Hazánkban géntechnológiával módosított növény nem termeszthető és a vetőmagok és szaporítóanyagok génmódosított anyagtartalmának szigorú vizsgálatával garantáljuk a hazai mezőgazdaságból származó növényi alapanyagok GMO-mentességét.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.