2018. november 10., szombat 17:02

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 10., szombat (OS) -

    Az államigazgatási eljárások súlyos költségei miatt, feltételezhetően 30-40 méternél alacsonyabban elhelyezkedő kút-talpmélységeket fognak lejelenteni azok, akiknek az alacsony havi jövedelme nem teszi lehetővé a kutakra vonatkozó valós adatok bejelentésének megfinanszírozását. A rossz és igazságtalan szabályozással a kormány 25 milliárd forintot vesz ki az emberek zsebéből, ráadásul, egy pontatlanságokkal teli földrajzi katasztert készít a lakossági vízfelhasználásról.
Felismerve a magyar állampolgárok jogos igényeit a felszín alatti vizeink felhasználásának tehermentesítésére vonatkozóan, a Jobbik törvénymódosításokat nyújtott be az illetékes szakbizottságokhoz, amelyeket rendre leszavaztak a kormánypárti képviselők. Nincs kétségünk afelől sem, hogy a tárgysorozatba vételi szavazásnál a Fidesz ismételten elutasítja a magyar emberek jogos kérését.
A Jobbik a felszíni és a felszín alatti vizekre is, mint nemzeti vagyonra tekint, amelyből a nemzet tagjainak joguk van tehermentesen részesülni. A múlt hét folyamán, ennek érdekében útjára indítottunk egy aláírás-gyűjtési akciót, amellyel a magáncélú vízfelhasználás állami megsarcolásának elutasításáról szól. (https://forms.jobbik.hu/hazi-kutak-engedelyeztetese) Célunk, hogy a vízhez való hozzáférés alanyi jogon járjon minden tisztességes, kútját bejelentő magyar embernek.

Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke és szegedi önkormányzati képviselő

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.