2018. november 11., vasárnap 08:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 11., vasárnap (OS) - Löw Immánuel Emlékplakettel tüntették ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkárát

    Az idei esztendőben a Szegedi Zsidó Hitközség, Löw Immánuel emlékplakettet adományozott Dr. Latorcai Csabának, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkárának, a Szegedi Új Zsinagóga felújítása érdekében végzett tevékenységéért.
A díjat a hagyományosan minden ősszel megrendezett Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivált lezáró XXIII. Hagyományőrző Izraeli Vacsoraesten adták át a hitközség vezetői.
A közigazgatási államtitkár köszönetet mondott mindazok munkájáért, akik részt vettek a zsinagóga felújítási munkálataiban és hozzájárultak ahhoz, hogy Szeged város egyik legfontosabb műemléke megújult.
Latorcai Csaba méltatta Lőw Immánuel, a 19. század közepén Szegeden született főrabbi, orientalista, művelődéstörténet író meghatározó szerepét a város társadalmi, vallási életében, valamint a zsinagóga felépítése érdekében kifejtett tevékenységét.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.