2018. november 11., vasárnap 08:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 11., vasárnap (OS) - Löw Immánuel Emlékplakettel tüntették ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkárát

    A kormány a jövőben is biztosítja a magyarországi vallási felekezetek, így a zsidó felekezet számára is a közcélú tevékenységet szolgáló és egyéb ingatlanok, a vallási, kulturális örökség értékeinek, a műemlékek és a művészeti alkotások megőrzéséhez, felújításához, illetőleg közfeladatot ellátó kulturális, oktatási-nevelési, szociális célokat szolgáló ingatlanok felújításához, bővítéséhez, valamint egyéb szükséges egyházi építési beruházásokhoz igényelt támogatást – tette hozzá beszédében Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára.
Magyarország Kormánya egymilliárd forintos támogatást biztosított Magyarország második, egyben a világ negyedik legnagyobb zsinagógájának restaurációs munkálataihoz.
A Szegedi Új Zsinagóga épülete a magyar szecesszió remeke, Európa egyik legszebb zsinagógája.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.