2018. november 21., szerda 13:15

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 21., szerda (OS) -

        A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány célja a végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlődésének elősegítése az egészséges, boldog felnőtté válás reményében. Az Alapítványt 1988-ban hozták létre érintett szülők és az eltelt 30 évben különös figyelmet fordított tevékenységében a szülők tájékoztatására, mind a kapcsolódó ellátások, jogi segítségnyújtás, mind a mindennapi élethelyzetek során felmerülő kérdések vonatkozásában.
     Az Alapítvány fő profilját tekintve az érintett gyermekek egészséges testi fejlődését gyógytornával és úszásoktatással segíti. Emellett nagy hangsúlyt helyez a sorstársi közösségek megerősítésére, a szülőket és gyermekeket tekintve egyaránt. Hagyományosan különböző kirándulások, családi és gyermekeknek szervezett táboroztatások adnak alkalmat a közösség építésére.
     Az Alapítvány első generációs gyermekei időközben felnőttek és kurátorként, tapasztalati szakértőként segítik a végtaghiányos gyermekeket nevelő családokat, megmutatva, hogy végtaghiánnyal is teljes, egészséges és értékes életet lehet élni.
Felnőtt büszkeségeink (a teljesség igénye nélkül): Boronkay Péter (világbajnok paratriatlon versenyző), Pásztory Dóra (paralimpiai bajnok úszó), Barabás Lőrinc (világhírű trombitaművész), Kiss Zoltán (parataekwando bajnok), stb.

     További információ: https://www.facebook.com/vegtaghianyos.gyermekekert/
     vegtaghianyos.gyermekekert@gmail.com


     Kiadó: A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.