2018. november 21., szerda 14:59

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 21., szerda (OS) - A Fidesz-kormány falurombolásáról - politikai alapon osztott támogatásokról

        Most újabb csapást jelenthet a legnehezebb sorban lévő kistelepülések számára a rendkívüli támogatások politikai alapon történő elosztása. A napokban az LMP felé számos megkeresés érkezet, melyek azt támasztják alá, hogy politikai alapon bírálták el a támogatások iránti kérelmet. Keresztes László Lóránt közérdekű adatigénylést nyújtott be a Belügyminisztérium felé, annak kiderítése érdekében, hogy országosan hány településen, és milyen indoklással utasították vissza a rendkívüli támogatások iránti kérelmet. Meggyőződésünk szerint sérti a jogbiztonságot, hogy a pályázati eljárásban nincs objektív kritériumrendszer, és nincs jogorvoslati lehetőség sem. Ezáltal a rendszer diszkriminatív, és megalapozza a források politikai alapon történő elosztását. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy politikai alapon büntessen a kormány magyar falvakat.
     Az elfogadhatatlan eljárás miatt Hohn Krisztina és Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselők javaslatot nyújtanak be a támogatási rendszer átláthatóságának biztosítása érdekében.

Hohn Krisztina,
országgyűlési képviselő (LMP frakció),
az Új Kezdet alelnöke

Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnöke és frakcióvezetője


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.