2018. november 22., csütörtök 13:36

A Budapesti Atlétikai Klub Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. november 22., csütörtök (OS) - A labdarúgás legendás csapatának, a Corinthian Casuals F.C.-nek a képviselői Magyarországra látogatnak a Budapesti Atlétikai Klub meghívásából

    Akik miatt fehérben játszik a Real Madrid

A magyar és angol amatőr labdarúgás közötti barátság újjáélesztése jegyében érkeznek Budapestre a héten a Corinthian Casuals képviselői. A szigetországi hatodosztályban szereplő együttes elődje, a Corinthian FC 1904-ben túrázott Magyarországon, és örökös vándordíjként felajánlotta a Corinthian Kupát a magyar amatőr futball támogatására.
A Budapesti Atlétikai Klub 1900-ban alakult az MTK-ból kivált, futballozni akaró sportolókból. (A kék-fehérek akkor nem akartak labdarúgó-szakosztályt működtetni.) A BAK 1901-ben egyik alapító tagja volt a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, majd a porifzmus bevezetése után megszűnt. Idén májusban alakult újra, jelenleg a magyar futball hatodik osztályában szerepel. Hétvégén a BAK az MTK Baráti Kör ellen játszik bajnoki mérkőzést, és erre a találkozóra meghívta a Corinthian Casuals képviselőit is, akik elfogadták az invitálást.
A BAK és a Corinthian Casuals is nyitott a korábbi jó kapcsolat felfrissítésére. A szigetországi amatőr futball ikonikus klubjának 143 ezer kedvelője van a Facebookon, a csapat meghatározó szerepet játszott a labdarúgás születésekor. Megannyi nagymúltú egyesületet inspirált a csapat, jó példa erre a Real Madrid, mely a fehér mezt a Corinthian FC miatt választotta.
További információ: http://budapesti-atletikai-klub.hu/
     Kiadó: Budapesti Atlétikai Klub Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.