2018. november 22., csütörtök 14:15

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. november 22., csütörtök (OS) - 30 külhoni jogászhallgató részesült Szász Pál tanulmányi ösztöndíjban

    A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2018 augusztusában hirdette meg idei felhívását a Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában élő, jogászképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhettek. A pályázatokat 2018. augusztus 24. – október 10. között lehetett benyújtani, az ösztöndíjat az idei évben 30 külhoni magyar jogászhallgató nyerte el.

A támogatásban részesülő pályázók közül 21 erdélyi, 7 vajdasági és 2 felvidéki fiatal van. A pályázatok formai követelményeknek való megfelelését a felhívást kiíró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vizsgálta, a tartalmi és szakmai értékeléseket a Nemzetpolitikai Államtitkársággal és a Budapesti Ügyvédi Kamarával együttműködve végezte.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 600 ezer forint támogatásban részesülnek, a pályázat teljes kerete 18 millió forint. Az ösztöndíjasokat év közben ügyvédek tutorálják, nyári gyakorlatukat pedig egy-egy neves ügyvédi irodánál töltik. A szakmai program a Budapesti Ügyvédi Kamara közreműködésével zajlik.

Az ösztöndíj meghirdetésével a magyar kormány célja a magyar jogászképzés fejlesztése a külhoni magyar területeken, ezáltal a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése a Kárpát-medencében és a diaszpórában.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.