2018. november 23., péntek 14:17

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 23., péntek (OS) - Költségvetési csalás gyanúja a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázatánál – Kormányközeli gigacég árnyéka sejlik fel a háttérben

        A hernádi sportpálya kerítése körüli korrupciós botrány újabb állomásához érkezett: egyrészről a Dabasi Járási Ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint az ügyben történt eseménysorozat jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megállapítására lehet alkalmas. Másrészről az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által a Liberálisok közérdekű adatigénylésére adott válaszból kiderült, hogy a kerítés felújítására szánt TAO-támogatás döntő része attól a kormányközeli cégtől érkezett, amely a Miniszterelnökség budavári elhelyezésével összefüggésben több mint 13 milliárd forintos állami megrendelést kapott.
     Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányi elnöke november 15-én tett büntetőfeljelentést a Hernádi Sportegyesület (HSE) sportpályájának kerítése körüli korrupciógyanús ügyben. Az ügyészség a feljelentést követően arról tájékoztatott, hogy a feljelentés tárgyát képező cselekmény jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megállapítására lehet alkalmas.
     Mint ismeretes: a Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtottak be az MLSZ-hez, hogy kiderítsék: ki volt a felelős azért, hogy a meg nem valósult beruházás kivitelezési munkálatait a Pest megyei és hernádi kötődéssel egyáltalán nem rendelkező, építőiparral korábban nem is foglalkozó nyíregyházi M & N Fogtechnika Bt. nyerhette el.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.