2018. november 23., péntek 14:17

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 23., péntek (OS) - Költségvetési csalás gyanúja a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázatánál – Kormányközeli gigacég árnyéka sejlik fel a háttérben

        Választ Chladek Tibor témában tartott sajtótájékoztatója után, de a 15 napos határidőt jóval meghaladva kaptunk, amiből két lényeges információt tudhattunk meg. Egyrészt, hogy a TAO-támogatásból megvalósítani kívánt beruházás kivitelezőjének kiválasztása és a szerződés tartalmi részleteinek meghatározása kizárólag a HSE elnökségének hatásköre és felelőssége volt. Ezért a HSE elnökségéhez is közérdekű adatigénylést nyújtunk be, hogy megtudjuk: hogyan zajlott a közbeszerzési eljárás, mely cégek tehettek még árajánlatot, és azok milyen szempontok alapján választották ki a nevezett nyíregyházi céget.
     Az MLSZ főtitkára által jegyzett válaszlevélből az is kiderült, hogy a budapesti CONFECTOR Mérnök Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság összesen 15.278.171 Ft, azaz több mint tizenötmillió forint TAO-támogatást ajánlott fel a HSE részére. A nevezett építőipari cég számos nagy volumenű állami beruházás kivitelezője, egyebek mellett csak a Miniszterelnökség budavári elhelyezésével összefüggésben több mint 13 milliárd (!) forintos állami megrendelést kapott.
     A rendelkezésre álló információk alapján nem látható, hogy a TAO-támogatás felajánlásán túl van-e bármi kapcsolódási pont a CONFECTOR KFT. és a HSE között, illetve hogy van-e esetleges kapcsolat a CONFECTOR KFT. és a megkapott TAO-támogatással köddé váló nyíregyházi M & N Fogtechnikai Bt. között.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.