2018. november 23., péntek 15:06

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. november 23., péntek (OS) - Ötmilliárdot vertek el a soha el nem készülő elektronikus jegyrendszerre

    "A papíralapú jegyrendszer Európa szégyene" - Ezt Tarlós István mondta a 2014-es főpolgármesteri kampány finisében, és megígérte, hogy 2017-re elkészül az elektronikus jegyrendszer. Azóta eltelt négy év, de semmi előrelépés nem történt az ügyben.

A főváros az e-jegyrendszer kiépítésére 17 milliárd forintnyi hitelt vett fel úgy, hogy a már kiépített kapuk a mai napig használatlanul állnak Budapest számos pontján. A városvezetés a kamatot elkezdte visszafizetni, és a felvett közpénz egyharmadát már el is költötte, csak azt nem tudjuk, hogy mire. A Liberálisok ezért közérdekű adatigénylést nyújtanak be a BKK felügyelőbizottságához és igazgatóságához, hogy megtudjuk, hová tűntek el a milliárdok. Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke arra kéri a BKK-t: hozza nyilvánosságra, hogy miért nem készült még el az e-jegyrendszer! Hozzák nyilvánosságra a dokumentumokat és jegyzőkönyveket, és a döntéseket igazoló papírokat, amelyek a csúszáshoz vezettek!

Szabadai Viktor Tarlós Istvánhoz is fordult az ügyben és felszólította: vállaljon felelősséget az e-jegyrendszer csúszásáért! Számoljon el a budapesti utasoknak arról, hogy miért nem tartotta be az ígéretét, és miért nem készült el négy év alatt sem az e-jegyrendszer, ami a modern, XXI. századi tömegközlekedés egyik alappillére, és amit a budapestiek megérdemelnének.

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/327076901417717/
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.