2018. november 24., szombat 10:15

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 24., szombat (OS) - A Párbeszéd támogatja a dolgozók harcát

    Az összes magyar munkavállaló szolidaritására és összefogására szükség van a kormány munkavállaló-ellenes politikája ellen. A Párbeszéd támogatja a dolgozók, illetve az őket képviselő szakszervezetek harcát az elnyomó intézkedések ellen.

400 órára emelnék a túlmunkát, a heti két pihenőnap bármely napra eshetne, öt nap szabadságot elvennének a kormánytisztviselőktől – s ez csak néhány példa a dolgozók érdekeit sértő kormányzati elképzelésekre. A kormány érdemi vita nélkül, erőből vezetné be a munkavállalók érdekeit sértő törvényeket.

A dolgozók pihenéshez való jogát semmibe vevő fideszes törvényjavaslat mögött a nagytőke, azon belül is különösképpen az összeszerelést végző gyárak, az autógyárak érdekei állnak. E vállalatok a meglévő munkaerő túldolgoztatásával oldanák meg a munkaerőhiánnyal, a hullámzó megrendeléseikkel kapcsolatos gondjaikat.

A munkaerőhiányra a Párbeszéd szerint azonban nem a munkaerő kizsigerelése a megfelelő közpolitikai válasz. A jó válasz a gondra egyrészt egy élhetőbb ország építése lenne, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszajönnek és boldogan élnek (és megélnek) a honfitársaink. Másrészt vissza kell helyezni jogaikba a magyar kormány által kukába dobott aktív munkaerőpiaci eszközöket.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.