2018. november 25., vasárnap 09:46

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 25., vasárnap (OS) - Szerbia tartsa be száz éve tett ígéreteit és biztosítson területi autonómiát a délvidéki magyarságnak

        A Jobbik megalakulásától fogva területi autonómiáért küzd a tömbmagyarság és kulturális autonómiáért a szórvány esetében. A mai évfordulón sem követelünk többet, mint ami Nyugat-Európában, így például Dél-Tirolban már kiválóan működik, mint amennyit a szerbek száz éve ígértek, és mint amit Szerbia a 2013-as Brüsszeli Egyezményben a Koszovóban maradt nemzettársai számára kiharcolt. A Jobbik tehát arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy a Délvidék jogtalan elcsatolásának századik évfordulóján a szerintük történelmi csúcson levő szerb-magyar kapcsolatokra építve emlékeztesse a szerb kormányt a száz evvel ezelőtt tett ígéretekre, és csak akkor támogassa Szerbia EU-csatlakozását, ha Belgrád a legteljesebb autonómiát biztosítja a Délvidék őshonos magyarságának!

Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.