2018. november 25., vasárnap 13:13

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 25., vasárnap (OS) - Magyarország kiemelten védi a nőket

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja. Magyarország Kormánya elutasítja a bántalmazás minden formáját és elkötelezett a nőkkel szemben elkövetett erőszak elleni küzdelemben, fenyegessen az kapcsolaton belül vagy más módon. 2013-ban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb büntető törvénykönyve, amely kiemelten védi a nőket, és kiemelten bünteti a nők elleni erőszakos bűncselekményeket. A magyar kormány mindent megtesz azért is, hogy megvédje Magyarországot és a magyar nőket a tömeges bevándorlástól és az azzal együtt járó nők elleni erőszakos bűncselekményektől, amelyeknek száma a bevándorlóországokban radikálisan megnőtt.
     A kapcsolati erőszak áldozataira fordított éves finanszírozást is a többszörösére emeltük, 3 milliárd forint fejlesztési forrást is biztosítunk, emellett pedig folyamatosan bővítjük az intézményrendszert is.
     A világnap alkalmából a magyar kormány arra hívja fel a figyelmet, hogy a kapcsolati erőszak visszaszorításában kiemelten fontos a probléma mielőbbi jelzése és a segítségkérés. Az érintettek számára egyre több a lehetőség, nem szabad megvárni, hogy az erőszak krízishelyzetet idézzen elő.
     Idén 241 férőhellyel bővült a bántalmazottakat segítő ellátórendszer, új krízisközpontok, titkos menedékházak és félutas kiléptető házak jöttek létre.

Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság