2018. november 25., vasárnap 13:14

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 25., vasárnap (OS) -

        2016 óta a krízisközpontok ötven százalékkal nagyobb költségvetési támogatással működnek, a titkos menedékházak számára biztosított forrás pedig több mint száz százalékkal emelkedett.
     Ebben az évben új szolgáltatásként  nyíltak meg a régiós szinten feladatot ellátó kríziskezelő ambulanciák. Az ambulanciák fő feladata a mielőbbi segítségnyújtás, az ellátórendszer első lépcsőjeként a kapcsolati erőszak megelőzéséhez járulnak hozzá.
     Az ellátórendszer bővítése és fejlesztése mellett a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a prevencióra, az áldozatokkal kapcsolatba kerülő szakemberek képzésére, kutatásra, és a társadalmi figyelemfelhívásra. A feladatokra több mint 3 milliárd forint biztosítunk fejlesztési forrásból.
     Ha valaki segítséget szeretne kérni, az országos kríziskezelő és információs telefonszolgálat országosan hívható, ingyenes telefonszámán (+36-80-20-55-20) és honlapján (www.bantalmazas.hu) teheti meg.


     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.