2018. november 26., hétfő 16:14

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. november 26., hétfő (OS) - Álljon ki az Orbán-kormány Ukrajna és a kárpátaljai magyarok védelmében!

Felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy álljon ki Ukrajna területi integritásának védelmében és ítélje el az orosz agressziót! Arra kérjük a Fidesz-kormányt, ne akadályozza Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz és az Európai Unióhoz! Arra kérjük Orbán Viktort, járjon közben az orosz elnöknél annak érdekében, hogy Ukrajnában mielőbb újra béke lehessen! Arra kérjük a magyar kormányfőt, hasson oda, hogy Vlagyimir Putyin tiszteletben tartsa Ukrajna területi egységét!

Meggyőződésünk, hogy Magyarország érdeke az, hogy Ukrajna mielőbb politikai és katonai szövetségre lépjen Európával és a Nyugattal. Meggyőződésünk, hogy a kárpátaljai magyar kisebbséget ért jogsérelmeket a szövetségen belül lehetne a leghatékonyabban orvosolni. Ezért arra kérjük a Fideszt, határozottan és világosan foglaljon állást Ukrajna és a kárpátaljai magyarság védelmében! Ítélje el az orosz agressziót, a Krím-félsziget elcsatolását, és biztosítsa támogatásáról a határon túl élő honfitársainkat!

Kiadó: Magyar Liberális Párt