2018. november 26., hétfő 17:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 26., hétfő (OS) - Dr. Latorcai Csaba mutatta be az Erdély arcai és harcai című kötetet

    Szimbolikus jelentőséggel bír, hogy éppen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapját követő napon mutatják be az erdélyi katolikus főpapok hős helytállását megörökítő kötetet – utalt az "Erdély arcai és harcai – Erdélyi katolikus főpapok a szekuritáté irattárának tükrében" című könyvet bemutató köszöntőjében november 25-ére Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára. Ezen a napon, az Országgyűlés 2012-ben hozott határozata alapján, minden évben a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabokra és kényszermunkásokra emlékezünk.
Latorcai Csaba kiemelte: az emléknap része annak a törekvésnek, amellyel Magyarország Kormánya méltó módon kíván emléket állítani a XX. század szörnyű traumáit elszenvedő, valamennyi ártatlan áldozatnak az első világháborútól, a trianoni békediktátumon és a vészkorszakon át a kommunista önkény tombolásáig. Ezt a célt szolgálta a 2014-2015-ben meghirdetett Holokauszt Emlékév, a 2015-ben elkezdődő és 2017. február 25-ig meghosszabbított Gulág Emlékév és ezt szolgálja minden év június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja is.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.