2018. november 27., kedd 12:36

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Ellenőrző gyakorlat a határ mentén

    Magyarország biztonságának szavatolása érdekében együtt gyakorolnak a rendőrök és a katonák a határaink mentén.
Az ország déli határszakaszán a kormány döntését követően, az illegális migráció elleni védelem érdekében 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén az állandó rendőri és katonai jelenlét Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében folyamatosan fenntartott készenlétet jelent.
A 2018 nyara óta készenléti szolgálatban lévő katonai egységek reagáló képességének ellenőrzésére 2018. november 27-től december 01-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el. A gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, reagáló képességének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása.
Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok megjelenésére kell számítani a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve annak mentén.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.