2018. november 27., kedd 13:55

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Előkészületek "Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a páneurópai piknik után 30 évvel" témában tartandó KEP XII. Társadalmi Párbeszéd Fórumra az Akadémián

    A Fórum által felölelni kívánt folyamatok és történések az eltelt harminc évben sorsdöntően meghatározták Magyarország, illetve Közép-Európa lakosainak életét és perspektíváit. Egyúttal a következő, 2030-ig terjedő időszakra is útravalóul szolgál, lehetőséget nyújtva az eddigi növekedési irányok és dinamika alapján programozható jövőkép és trendek felvázolására. Bemutatja ugyanakkor azt is, hogy az akkori magyar ellenzéki pártok által szervezett 1989. aug.19-i Páneurópai Pikniknek mi a történelmi jelentősége beleértve a szeptember 10-i hivatalos magyar határnyitást a keletnémetek számára. Lavinaszerűen ezt követhette az egész közép-európai térség politikai és társadalmi irányváltása, a német családegyesítés, a berlini fal ledöntése, a környező országok gyökeres rendszerváltása, a két Németország békés egyesítése, a Szovjetunió, a Varsói Szerződés és a KGST felbomlása, kilenc új állam létrejötte a térségben. Ebben rejlik a magyar szerepvállalás korszakos jelentősége. (További inf.: www.kepcp.hu )

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.