2018. november 27., kedd 13:55

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Előkészületek "Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a páneurópai piknik után 30 évvel" témában tartandó KEP XII. Társadalmi Párbeszéd Fórumra az Akadémián

    Kiemelten kezeljük Magyarország főbb fejlődési irányait a programban, hiszen az átalakulás magát Magyarországot is döntően érintette. A 2030-ig terjedő jövőnek Magyarország ma európai viszonylatban főszereplője. Reális cél elérni, hogy Magyarország az európai átlagnál gyorsabban fejlődjön és az Európai Unió öt legjobban élhető országa közé tartozzon 2030-ban. Esélyünk van arra is, hogy fontos területeken megközelítsük Ausztriát is. A rendezvény számol a Magyar Világtalálkozó közönségének, Közép-Európai partnereknek részvételével, és más érdeklődőkkel, köztük fiatalokkal is. Két plenáris blokkja: történeti áttekintés, valamint a jövőkép 2030-ig. Zárszavában Czeglédi József a rendezvényt levezető KEP elnök megköszönte az előadók és a résztvevők támogatását a KEP munkájában. Jelezte, hogy több irányból tapasztalt jelentős érdeklődést a Párbeszéd Fórum témája iránt. A mostani résztvevőkön kívül többen vállaltak még előadást a májusi fórumon, így pl. Prof. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke a MKT örökös tiszteletbeli elnöke, a Miniszterelnökségtől Dr. Orbán Balázs stratégiai és parlamenti államtitkár, a KEP Szenátora, Dr. Baráth Etele v. Európa-ügyi miniszter, az EU Gazd.-i és Szoc. Bizottság tagja és külföldi partnerek is. (További inf.: www.kepcp.hu )

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.