2018. november 27., kedd 16:10

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Az emberi erőforrások miniszterének felkérésére Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár képviselte hazánkat november 27-én az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsának második ülésnapján. Az ülésen Gernot Blümel osztrák miniszter ismertette a következő, 2021-2027-es Kreatív Európa programra vonatkozó javaslat tárgyalásáról készült jelentést. Ezt követően a Tanács elfogadta a 2019-2022-es időszakra vonatkozó Kulturális Munkatervet.

    Az audiovizuális szakpolitika területén született egy mérföldkőnek számító dokumentum az európai tartalmaknak a digitális gazdaságban való erősítéséről. A javaslat egyfajta politikai agendaként szolgál és megmutatja, hogy az EU-nak és a tagállamoknak mit kell tenniük a jövőben a kulturális, audiovizuális szektor és a média felvirágoztatása érdekében.
Az ülés egyik kiemelkedő jelentőségű témája az álhírek terjedésének kezelése: az európai médiakörnyezet előtt álló kihívások volt. Fekete Péter felszólalásában hangsúlyozta, hogy az online tér egy folyamatosan változó, fejlődő környezet, ezért fontos a szabályozás rugalmassága. Az ön– vagy a társszabályozás során, a hatóságnak kiemelkedő jelentősége van a magatartási kódexek jogszerűségének és hatékonyságának biztosításában. A Tanács délutáni sport ülésszakán a miniszterek megállapodtak a sport társadalmi-gazdasági előnyeiről szóló következtetés tartalmában. A következtetés a tagállamok, az Európai Bizottság és a sportmozgalmak számára is fontos célkitűzéseket tartalmaz.
     Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.