2018. november 28., szerda 13:50

A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - ENSZ gyűlés a kannabisz újrabesorolásáról Bécsben

    A Nemzetközi Kannabisz Szabályozás Konferencia az utolsó lehetőség, hogy a legfontosabb érdekelt felek - kutatók, betegszervezetek, hallgatók, hivatalnokok, politikai döntéshozók, magánszektorbeli vállalkozások, befektetők és mások - hozzászóljanak ehhez a nagyon fontos kérdéshez.
Az ENSZ Kábítószer Bizottsága (CND), az ENSZ egyetlen kannabisz szabályozással foglalkozó szervezete ebben az időpontban kapja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) végleges besorolási ajánlásait a kannabidiolra (40. ECDD) és a kannabisz minden formájára (41. ECDD). Ezeket az ajánlásokat az ENSZ Kábítószer- és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) fogja előterjeszteni a 187 tagállamnak székhelyén, Bécsben.
Ez az összejövetel lesz a végső globális találkozó a kábítószer-politikával foglalkozó magas szintű ENSZ-ülés előtt (2019. március), ahol az új Kannabisz Szerződés ütemezését és a 2019-2029-es cselekvési tervet fogják megszavazni az országok. Ezek a döntések lehetőséget nyújtanak az országok számára innovatív szabályozások és új piaci kilátások kidolgozására.
A besorolás áttekintése mellett ez az esemény bemutatja a kannabisz és az ipari kenderpiacok és termékek olyan innovációit, amelyek a 2030-as ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok (SDG), a fenntartható társadalmak globális keretrendszerének eredményei szempontjából relevánsak.

További részletek: http://conference.faaat.net/
     Kiadó: Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.