2018. november 28., szerda 16:31

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - A szíriai háború áldozatainak kórházi ellátását támogatja a Hungary Helps Program

    Magyarország Kormánya támogatja a Nyitott Kórházak elnevezésű szíriai humanitárius kezdeményezést, mert  egyetért a szülőföldjük térségében szükséget szenvedő  közösségek és családok megsegítésével, ezen közösségek helyben maradásának és az innen elmenekültek hazatérésének elősegítésével.

A kormánydöntés előzménye, hogy Azbej Tristan a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, valamint Habsburg Eduárd Magyarország szentszéki nagykövete korábban találkozott az egyik legnagyobb olasz segélyszervezetnek számító, katolikus szellemiségű AVSI alapítvány főtitkárával, Giampaolo Silvestrivel, aki bemutatta a Nyitott Kórházak projekt részleteit. Azbej Tristan elmondta, hogy a Nyitott Kórházak kezdeményezés megegyezik a magyar kormány támogatásainak mind a migráció megelőzésére, mind az üldözött keresztények megsegítésére vonatkozó célkitűzésével. A kormány által most elfogadott Nyitott Kórházak projekt célja: egészségügyi ellátás a háború áldozatainak és a pusztítás miatt segítség nélkül maradt embereknek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.