2018. november 28., szerda 16:32

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - A szíriai háború áldozatainak kórházi ellátását támogatja a Hungary Helps Program

Ezzel a magyar kormány kiemelten támogatja az üldözött keresztény közösségeket, amelyek közül sokan, köztük Jean-Clement Jeanbart, a szíriai Aleppo görögkatolikus érseke, valamint Joseph Kassab, a Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinat főtitkára és Haroutune George Selimian, a Szíriai Örmény Református Gyülekezetek Szövetségének elnöke is magyarországi látogatásaik során azt kérték, hogy a magyar kormány segítse a válságrégiókban sokat szenvedett családokat az újrakezdésben.

Mint ismert, Magyarország álláspontja szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt idehozni; ezért a magyar kormány anyagi támogatással is segít az üldözött keresztényeknek, hogy a menekülésre kényszerült családok hazatérhessenek otthonaikba. Ezt a célt szolgálja, hogy a világon elsőként Magyarországon alakult államtitkárság az üldözött keresztények megsegítéséért.

Kiadó: Miniszterelnökség