2018. november 28., szerda 16:32

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - A szíriai háború áldozatainak kórházi ellátását támogatja a Hungary Helps Program

    Ezzel a magyar kormány kiemelten támogatja az üldözött keresztény közösségeket, amelyek közül sokan, köztük Jean-Clement Jeanbart, a szíriai Aleppo görögkatolikus érseke, valamint Joseph Kassab, a Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinat főtitkára és Haroutune George Selimian, a Szíriai Örmény Református Gyülekezetek Szövetségének elnöke is magyarországi látogatásaik során azt kérték, hogy a magyar kormány segítse a válságrégiókban sokat szenvedett családokat az újrakezdésben.

Mint ismert, Magyarország álláspontja szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt idehozni; ezért a magyar kormány anyagi támogatással is segít az üldözött keresztényeknek, hogy a menekülésre kényszerült családok hazatérhessenek otthonaikba. Ezt a célt szolgálja, hogy a világon elsőként Magyarországon alakult államtitkárság az üldözött keresztények megsegítéséért.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.