2018. november 28., szerda 17:22

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - Ígéretes kilátásai vannak a magyar agráriumnak

    Kiemelkedően fejlődött a magyar mezőgazdaság termelékenysége az elmúlt években – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős államtitkár Siófokon egy agrárgazdasági konferencián. Feldman Zsolt kiemelte, folyó áron 50%-kal nőtt az ágazat kibocsátása, ami a legmagasabb érték az Európai Unióban.

A magyar mezőgazdaság termelékenysége 2010 és 2017 között összességében jelentősen növekedett – mondta a fórumon Feldman Zsolt - ez a növekedés uniós összehasonlításban is figyelemre méltó. Ennek eredményeként az elmúlt években a magyar mezőgazdaság termelékenysége érdemben kezdett felzárkózni a régi tagországokéhoz: míg 2010-ben a magyar mezőgazdaság egy hektárra jutó bruttó hozzáadott értéke az EU 15-36%-át érte el, ez az arány 2017-ben már 49% volt. 2010 óta mintegy 50%-kal nőtt az export értéke, amely jelenleg 9 milliárd euró környékén áll. Nem csak az érték, de a külkereskedelmi egyenleg is 463 millió euróval, azaz 49%-kal nőtt.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.