2018. december 3., hétfő 14:30

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 3., hétfő (OS) - A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes a tarnazsadányi általános iskola épületegyüttesének felújításáról

        2018. november 29-én ünnepélyes keretek között került sor a tarnazsadányi általános iskola felújított épületegyüttesének átadására. A 130 millió forintos összköltségű beruházást az Egri Tankerületi Központ és a Klebelsberg Központ finanszírozta, kezdeményezői pedig a fenntartók és az intézményvezető mellett az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes voltak. A felújítás évtizedek óta váratott magára, most viszont nem csak a főépülethez csatolt új vizesblokk készült el, de kicserélték a nyílászárókat és a tantermek épületegyüttesének szigetelését is, valamint újjáépítették a tetőszerkezetet.
     Szalayné Sándor Erzsébet nemzetiségi ombudsmanhelyettes 2016-ban sajtóhírekből értesült az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola Tarnazsadányi Tagiskolájában kialakult súlyos közegészségügyi állapotokról. A cikkek főként az iskola udvarán található vizesblokk tarthatatlan körülményeire hívták fel a figyelmet. Emellett jelezték, hogy a köznevelési intézmény nem rendelkezik tornateremmel, és rossz állapotban van az épületegyüttes, az udvar és a kerítés. A fenntartó tankerületi központ 2016-ban a kifogásolt vizesblokk elégséges működéséhez szükséges felújítási és karbantartási munkálatokat elvégeztette, a kapcsolódó problémák alaposabb feltárása érdekében azonban szükségessé vált ombudsmani vizsgálat indítása.


     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.