2018. december 5., szerda 13:30

A Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület (TIKE) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A múlt héten Isztambul két, egymással összefüggő nemzetközi konferenciának adott otthont a mediációval kapcsolatban. Az egyik konferencia témája a konfliktusok jelenlegi helyzete, illetve az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) tagjainak mediációs képességeinek felmérése volt.

        Gondolhatnánk, hogy ez is csak egy a sok konferencia közül, azonban az Isztambuli Mediációs Konferenciákról bebizonyosodott, hogy jelentősen hozzájárulnak a résztvevők álláspontjainak közelítéséhez és mérvadóak a mediációs tevékenységek és a konfliktusok békés rendezése érdekében tett erőfeszítések számára. Törökország a konferencia házigazdájaként, és az egyetlen olyan országként, amely társelnöke a Mediáció Barátai Csoportoknak három megkülönböztetetten fontos szervezetben: az ENSZ-ben, az OIC-ben  és EBESZ-ben, képes ezen konferenciák eredményeit megosztani e nemzetközi szervezetekkel.

     Kiadó: Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület  (TIKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.