2018. december 5., szerda 13:30

A Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület (TIKE) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A múlt héten Isztambul két, egymással összefüggő nemzetközi konferenciának adott otthont a mediációval kapcsolatban. Az egyik konferencia témája a konfliktusok jelenlegi helyzete, illetve az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) tagjainak mediációs képességeinek felmérése volt.

        A valóság az, hogy 21. században az emberiségnek újfajta kihívásokkal kell megküzdenie. Amikor már azt gondoltuk, hogy a nemzetközi jog, az intézmények, a demokrácia és a jogállamiság, az elszámoltathatóság, a szabad kereskedelem, a nemek közötti egyenlőség és más témákban elért eredményekkel a pohár már félig tele van, akkor kezdett megmutatkozni, hogy valójában még félig üres. Mindannyian tisztában vagyunk a tünetekkel, nincs szükség ezekre újra emlékeztetni. Kereskedelmi háborúk, a nemzetközi kizsákmányolás új formái, geopolitikai versenyek, nagyhatalmi proxy háborúk, széteső nemzetállamok, a terrorizmus, az idegengyűlölet, az iszlámellenesség, a növekvő egyenlőtlenségek és az igazságtalanság a pohár üres részét képező tendenciák napjainkban.

     Kiadó: Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület  (TIKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.