2018. december 5., szerda 13:31

A Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület (TIKE) közleménye (5. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A múlt héten Isztambul két, egymással összefüggő nemzetközi konferenciának adott otthont a mediációval kapcsolatban. Az egyik konferencia témája a konfliktusok jelenlegi helyzete, illetve az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) tagjainak mediációs képességeinek felmérése volt.

        Vegyük a szíriai helyzetet! Törökország kezdeményező és emberi hozzáállása megtisztított 4000 km2 területet két terrorszervezettől, a DAES-től és a PKK/PYD/YPG-tól. Ha nem avatkoztunk volna be, népünk állandóan ki lett volna téve ezen terroristák támadásainak és nem találtunk volna politikai megoldást a szír tragédiára. Törökország mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberi szenvedést csökkentse. Törökország világviszonylatban a legtöbb menekültet befogadó ország és az egész világon a legtöbbet áldozza a menekültek ellátására, olyannyira, hogy többet költ az emberi segítségnyújtásra, mint a világ legnagyobb gazdasága. Ugyanakkor Törökország több tízezer, sőt százezer ember életét megmentő szerződések megkötésén fáradozik, valamint egy olyan politikai megoldást szorgalmaz, amely a szomszédos Szíria területi egységét szavatolja.

     Kiadó: Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület  (TIKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.