2018. december 5., szerda 16:34

A Magyar Könnyűipari Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - Fenntarthatóság a hazai textil-, ruha- bőr- és cipőiparban

    A Magyar Könnyűipari Szövetség ezzel címmel rendezett nemzetközi szakmai fórumot 2018. december 3-án Budapesten, hogy jó gyakorlatok bemutatásával és tapasztalatcserével ösztönözze a szektor szereplőinek elköteleződését a fenntarthatóság mellett. A rendezvényen részt vett közel 90 fő között prominens gyártó cégek vezetői, kereskedők, márkák, tervezők, oktatók és hallgatók is megjelentek.
A bevezető előadásban Dr. Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának titkára hangsúlyozta, hogy hazánknak még sok tennivalója ezen a téren. Az Európai Textil Szövetség fenntarthatósági ügyvivője, D. Drmač, hangsúlyozta a piacfelügyelet erősítésének szükségességét és beszámolt többek között lobbitevékenységük eredményeiről is. Az Európai Cipőipari Szövetség főtitkára, C. A. Castellano a cipőipar presztízsének javítását célzó kampányra, míg az Európai Bőripari Szövetség főtitkára, G. Gonzalez-Quijano, az egészséges munkahelyekre és az OiRA bőripari kockázatkiértékelő eszközre hívta fel a figyelmet.
Az esemény a fenntarthatóság mellett elkötelezett egyetemek, cégek jó gyakorlatainak bemutatóival, és Magyar Formatervezési Díjat nyert tervezők bemutatkozásával zárult. Az érdeklődők környezetet kímélő módon, pl. hulladékmentes szabásmintával, gyártási melléktermékek felhasználásával készült innovatív kollekciókat és cipőket is megtekinthettek a helyszínen.
Az elhangzott prezentációk és képek letölthetőek: https://bit.ly/2AR
     Kiadó: Magyar Könnyűipari Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.