2018. december 5., szerda 17:07

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - Önkéntesek Világnapja – Segítő kezdeményezések helyi igényekre fókuszálva

        December 5-e az Önkéntesek Világnapja. A 2020-ig tartó Nemzeti Önkéntes Stratégia célja az önkéntes tevékenységek népszerűsítése és az önkéntesek elismerése, a programhoz hazai és uniós forrást is biztosít a kormány. Az önkéntesek társadalmi szerepvállalása komoly közösségépítő erővel bír, hozzájárul a foglalkoztatottság növeléséhez és segíti a munkanélküliek munkaerőpiacra történő visszatérését.
Az idei évben még több program és sokféle szerepkör várja az önkénteseket.  A világnap alkalmából a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak az Új Nemzedék Központ által működtetett megyei közösségi terek együttműködésével országosan több mint 80 település bevonásával és mintegy 1500 önkéntes részvételével szervez akciókat. A kezdeményezések egy része az adventi időszakhoz kapcsolódik, diákok pedagógusokkal közösen díszítenek fel intézményeket, illetve hátrányos helyzetű családok számára tartanak foglalkozásokat. Több helyszínen helyi vezetők és közismert személyek is bekapcsolódnak az önkéntes munkába, meséket, kedves történeteket olvasnak fel idősotthonok lakóinak. Az önkéntes akciók minden esetben a helyi igények köré szerveződtek.
     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.